středa 11. prosince 2013

Jak vypadá Vaše ráno?

Máte málo energie?
Jste pomalí a unavení?
Nevrlí a podráždění?

Pokud jste na jednu z těchto otázek odpověděli ano, pak pravděpodobně patříte mezi jednoho z mnoha lidí, kteří ráno vynechávají snídani. Jeden ze čtyř dospěláků vynechává snídani několikrát během týdne a každý šestý dospělý člověk nesnídá vůbec.

Odborníci tvrdí, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a hraje klíčovou roli v boji proti obezitě . Začínání dne snídaní má dlouhodobé pozitivní dopady na Vaše zdraví. Pravidelné snídání může zabránit obezitě, snížit krevní tlak a předcházet srdečním chorobám a cukrovce.

Výhody snídaně
Zdravá snídaně každé ráno nastartuje nejen Váš metabolismus a tělo, ale také mysl. Zde uvádíme pár důvodů, proč byste si ráno na snídani měli udělat čas a co proč je snídaně tak důležitá.

Snídaně vám dodává energii
Snídaně dobije vaše zásoby energie na celý den a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Odborníci doporučují, aby kolem 25 procent vašeho denního příjmu potravy obsahovala právě snídaně.

Snídaně probudí a nastartuje Váš mozek
Studie prokázaly, že pravidelné snídání pomáhá zlepšovat vaši paměť, koncentraci a duševní výkon. Stejně jako jakýkoli jiný orgán v těle, váš mozek potřebuje energii, aby mohl efektivně pracovat. 
  


Snídaně Vám zlepší náladu
Pokud dopoledne něco sníte, budete méně nervózní a budete se cítit více v pohodě. Hladovění po ránu může mít za následek nízkou hladinu cukru v krvi, která může mít vliv na vaši náladu a podrážděnost.

Snídaně je dobrá pro Vaši linii
Výzkum ukazuje, že lidé, kteří snídají mají častěji ideální váhu a méně trpí obezitou, než lidé, kteří snídani vynechávají. Pokud vynecháte snídani, více pravděpodobně pak odpoledne sáhnete po něčem sladkém či fastfoodu.

 

Snídaně obsahuje důležité živiny
Pokud vynecháte snídani, můžete přijít o důležité živiny. Snídaňové potraviny jsou dobrým zdrojem živin, jako je vápník, železo, vitamín B, bílkoviny a vláknina. Pokud nemáte po ráno čas, sáhněte alespoň po jablku či jiném ovoci.

Žádné komentáře:

Okomentovat