pondělí 30. června 2014

Připraveni na léto?

Není lepší motvace, která by nás přinutila držet dietu a začít sportovat, než blížící se léto a vidina našeho povadlého těla v plavkách.
Je čas dostat naše tělo do formy v co nejkratším možném čase, čehož dosáhneme správnou kombinací vyvážené lehké stravy a efektivního cvičení.
Při dodržování následujících rad bude Vaše tělo za několik týdnů v perfektní kondici.

  • Jezte vlákninu! Zanechává pocit sytosti, díky němuž méně jíme. Vláknina je navíc obsažena v potravinách, které jsou bohaté na vitamíny a antioxidanty, jako ovoce, zelenina a tmavé pečivo.
  • Výměnou bílého pečiva za tmavé a přidáním rajčátka, salátu či mrkve k vaší svačině dostanete do svého jídelníčku snadno o 5 gramů vlákniny navíc!
  • Nezapomínejte, že potraviny s vysokým obsahem vody Vás hydratují a zasytí. Ovoce a zelenina obsahují 80 až 95% vody!
  • Sháníte potraviny s nízkým obsahem kalorií? Citrusy jako grep mají velké množství vitamínů a přitom pouze 35 kalorií.
  • Mlsejte lesní plody! V období léta si v lese můžete nasbírat hrst malin, borůvek či ostružin, které můžete mlsat celý den – ke snídani s vločkami, k svačině s jogurtem či jako dezert.
  • Užijte si sladké české jahody ze zahrádky nebo si objednejte naši úžasnou Jahodovou kytici!
      

     

pátek 27. června 2014

Ovoce plné šťávy

Naše planeta je ze 70% pokryta vodou. Lidské tělo obsahuje 80% vody. Co bychom tedy měli jíst? Potraviny, které obsahují 80% vody – tedy ovoce a zeleninu!
Je velmi logické, že vekeré diety a příručky zdarvé stravy doporučují konzumaci právě potravin, obsahujících hodně vody. Možná si myslíte, že pokud vypijete dostatek vody během dne, nemusíte vodu přijímat také v potravinách, ale opak je pravdou. Voda přijímaná v potravě totiž čistí naše tělo a orgány, což klasická voda ve formě pití neumí. Kromě dodržování pitného režimu je tedy nutné pravidelně konzumovaz ovoce a zeleninu.
Proč je dobré jíst potraviny s vysokým obsahem vody? Všechny zkonzumované látky musíme strávit. Strávit například steak nám trvá 8 až 10 hodin, zatímco ovoce a zeleninu trávíme pouze 30 minut! Pro zdravé trávení proto doporučuje me velké množství čerstvého ovoce, například v podobě ovocných kytic Frutiko!